Ik ben Wendy, bouwjaar 1977, getrouwd en mama van 2 kleutertjes Nina en Ruben … oh ja en ook nog ‘bazinneke’ van Lana, onze Drenthse Patrijshond.

Voor ik mijn man leerde kennen, ben ik lang vrijgezel geweest. Je vond mij op alle zomerfestivals, concerten of op café, ik zat een tijdje meer in het buitenland dan in België voor mijn werk, ik amuseerde mij best wel als vrijgezel, de wereld was mijn dorp. En toen leerde ik Noël kennen, en toen besefte ik dat het toch nog beter kon. Noël maakte mij compleet. Nu nog steeds trouwens 🙂

In 2014 werden wij voor de eerste keer mama en papa. Ik was er helemaal klaar voor. Ik had gefeest, gereisd, gefuifd … Ik had niet het gevoel dat er nog echt grootse plannen op mijn bucket list stonden die moesten gebeuren voor ik ‘aan kindjes begon’.

Ik was er helemaal klaar voor … althans dat dacht ik. Noegabollen! Je weet echt niet wat je te wachten staat voor je kinderen hebt. De vermoeidheid, de onzekerheid, het gepuzzel met tijdschema’s , de confrontatie met jezelf, met je gedachten … Ik weet niet hoe het bij jou was, maar ik heb dat zwaar onderschat.  Ik ben rationeel, met de voetjes op de grond en kan vrij goed relativeren, maar van mama zijn snap ik soms geen sikkepit. En ik ben dan ook maar gestopt om het te proberen snappen. Gewoon nemen wat komt.

Nu ik ben een optimist en hou dus niet van doemdenken. Ik zoek actief naar manieren om ‘anders’ om te gaan met de uitdagingen van het moederschap, hoe uitgeput of onzeker ik mij soms ook voel. Ik besef heel goed dat ik, samen met de papa, voor mijn kinderen de wereld ben. Ik besef heel goed dat hoe ik omga met de uitdagingen die op mijn pad komen een voorbeeld zijn voor mijn kinderen en dat dat mee bepaalt hoe zij met hun eigen uitdagingen omgaan.

Ik kan mijn kinderen niet beschermen tegen pijn en lijden. Maar ik kan wel trachten te bouwen aan een sterk zelfvertrouwen en aan vaardigheden die hen leren omgaan met de pijn en het lijden dat op hun pad komt.

Makkelijker gezegd dan gedaan … het is en blijft een zoektocht, maar ik wil mijn zoektocht en bevindingen heel graag met jou delen …