Waarom ACT mama?

  • … omdat ondanks het feit dat ik eigenlijk wel met mijn voetjes op de grond sta, zonder noemenswaardige zelfvertrouwen-problemen (dat hebben we allemaal wel een beetje), het moederschap mij vaak stress bezorgt. Ik wil het goed doen, ik wil dat mijn kinderen gelukkig zijn en hen de best mogelijke start in het leven geven … maar dat is zo vaag ‘het goed doen’. Daarom ging ik op zoek naar wat voor mij belangrijk is als mama en probeer ik in functie daarvan te handelen
  • … omdat ik besef dat ik, samen met de papa,  voor mijn twee kleutertjes de hele wereld ben. Hoe ik omga met stress, problemen, familie, vriendschappen, hoe ik mezelf en mijn man behandel, is voor mijn kinderen de referentie. En daar wil ik bewust mee omgaan.
  • … omdat ik mijn kinderen niet kan behoeden voor pijn, tegenslag en lijden op hun levenspad. Maar ik kan hen wel leren hoe ze hun veerkracht kunnen opbouwen en psychologisch flexibel in het leven te staan. En dan vooral door zelf een voorbeeld te proberen zijn.
  • …omdat ik wil genieten van mijn moederschap, zonder al te veel toe te geven aan het strenge stemmetje in mijn hoofd dat kritiek geeft en mijn kwaliteiten als moeder in twijfel trekt, dat onzekerheid voedt en angst in de hand werkt.

Heb ik dan alles altijd perfect onder controle?
Is mijn hoofd dan altijd zo zen als een boeddhistische monnik?
Weet ik altijd meteen wat te doen in een situatie?

Uiteraard niet!
Ik ben zelf ook nog elke dag op zoek. Ik oefen met de vaardigheden binnen het ACT-model. Ik oefen met zelfacceptatie en tracht te leven volgens mijn waarden.

En … neem jullie graag mee in die zoektocht.